Halételek és indiai konyha lesz a Séfakadémia terítékén
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2013.11.30. 10:28 | Frissítve: 2013.11.30. 10:28
Debrecen – Aki szeret főzni, s valami igazán különlegeset tanulna, annak most is igazán egyedi ételekkel készülnek a Séfakadémia szakácsai.
Jönnek az ünnepek, ilyenkor eszik a magyar ember a legtöbb halat. A karácsonyi menük közül szinte minden háztartásban hangsúlyos szerepet kapnak a halételek. Ezeknek a fogásoknak az a különlegessége, hogy rengeteg formában el lehet készíteni őket, s a legegyszerűbb módszer olykor a legfinomabb tud lenni. A Séfakadémiai szakácsai most is hasznos tippeket adnak majd azoknak, akik szeretnének felkészülni a karácsonyra, s valami igazán különlegessel, nagyon finom ünnepi étellel lepnék meg családtagjaikat.
A december 2-i foglalkozás a „Mint hal a vízben” címet kapta, s Tokaji Tamás séf segít majd a tanoncoknak eligazodni a konyhában. A menü magáért beszél: Toszkán garnélaleves parmezánnal. Risotto roston sült vöröstonhallal. Mascarponekrém diós grilázzsal és gyümölcsel.
Nem éppen karácsonyi menü, de a hideg téli estékre, vagy akár ebédre is kiváló eledelt kínál az indiai konyha. Ezúttal az érdeklődők sült zöldségeket és sült házisajtot készíthetnek tejszínes savós mártásban (húsevők kedvence sabji). Ezen kívül hozzáértő szakemberek segítségével a tanoncok szilva csatnit, purit (indiai kenyér), kirit (sáfrányos édesrizs gyümölccsel) is csinálhatnak majd.
Mindkét foglalkozás 18 órakor kezdődik a Karinthy Frigyes utca 16 szám alatt.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)