Debrecenben dedikálja szakácskönyvét Gáspár Bea
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2019.11.22. 09:45 | Frissítve: 2019.11.22. 09:45
Debrecen - A könyv receptjei a Gáspár család kipróbált ételei, melyeket a szerző gyűjtött össze mindenhonnan, ahol valami érdekeset látott, hallott.
Idén ősszel jelent meg Gáspár Bea: Bea konyhája című könyve, melyet Debrecenben a Libri Könyvesboltban dedikál a szerző.
Fotó: BOOOK Kiadó/Körmendi Imre
Az eseményre november 23-án, szombaton 16 órától várják az érdeklődőket. Bővebb információt itt találhatnak.
Gáspár Beát nem kell bemutatni, hiszen sokan ismerik. Ő a Győzike-show felvágott nyelvű Bea asszonya, a Konyhafőnök VIP győztese, majd a Konyhafőnök zsűritagja, fantasztikus borvacsorák szervezője, lebonyolítója. Ebből a szakácskönyvből azonban egy másik Gáspár Bea portréja rajzolódik ki: a receptekhez írt apró történeteken keresztül beleshetünk a kulisszák mögé, ahol egyszerre vibráló egyéniség, aggódó anya és gondos feleség.
A könyv receptjei a Gáspár család kipróbált ételei, melyeket a szerző gyűjtött össze vendéglők szakácsaitól, barátoktól, a Konyhafőnök séfjétől, nénéktől az utcában, rokonoktól, barátoktól, a cigány vajda feleségétől, szóval mindenhonnan, ahol valami érdekeset látott, hallott. A könyvben található ételleírások négy nagy fejezetbe illeszkednek, a szerző életútját követve a gyerekkorától napjainkig. A tejbegríztől a New Yorkban kóstolt cheesecake-ig, a bodaktól a konfitált kacsacombig számtalan étel bizonyítja, hogy Bea konyhájában remekül összeférnek a hallott, tanult receptek a saját megszokott fogásaival, miközben egy pillanatra sem tagadja meg a hagyományait. Így lesznek a könyv nyomán készített ételek izgalmasak, sokszínűek és különlegesek.
A pompás fogások tökéletes elkészítéséhez nem elég azonban a receptúra pontos követése, a titok máshol van. Bea szavaival: ha valamit szeretettel készítünk, az sokkal finomabb!
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)