Több mint másfél tonna lecsó várt ezernyi éhes embert Esztáron – videóval
Szerző: Pálffy Andrea | palffy.andrea@mcdb.hu Közzétéve: 2018.08.25. 14:30 | Frissítve: 2018.08.27. 16:47
Esztár - Tonnányi kolbászos-rizses lecsó készült el a hetedik esztári lecsófesztiválon. A rendezvény ma már országosan is ismert.
Végy egy tonna paprikát, három-három mázsa paradicsomot és hagymát – így kezdődik az idei esztári gigalecsó receptje. A zöldségeket hatvan kiló szalonna zsírján párolták meg, majd került bele 80 kilogramm kolbász és 40 kiló rizs.
Ismét sokan kóstolták meg az esztári lecsót
Esztáron hetedik éve búcsúztatják a nyarat ezzel az igazi nyári étellel.
- A magyar ember szereti, több mint 150 év óta fogyasztjuk ezeket. Hogy egy kicsit gazdagabbá tegyük, ezért teszünk bele rizst és kolbászt - hangsúlyozta Benke László mesterszakács.
Az ötezer literes kisüstben öt órát főtt a gigalecsó,
közben több mint hatvan csapat is ezt az ételt készítette. A cívis lecsóból természetesen a város hungarikuma sem hiányzott.
- Biztosan mindenki hallott már a debreceni párosról, ami Debrecen különlegessége. Nagyon finom kolbászról van szó, finom fűszerekkel - mondta el Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő,
Szombaton délre, öt órás főzés után elkészült az idei esztári gigalecsó. Több ezren álltak sorba, hogy megkóstolják az ételt.
- Érezvén az illatokat, hallva ezt a jó hangulatot, úgy gondolom nagyon jól sikerült. Ismét kitettünk magunkért és talán továbbra is "bitorolhatjuk" a lecsó fővárosa címet - hangsúlyozta Szécsi Tamás, Esztár polgármestere.
A fesztivál idejére igazi élményfaluvá alakult át Esztár. Az evéstől elfáradtakat például a "lecsó beach" várta pihenésre.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)