Hajdú-Biharban rendezték meg a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mestervacsoráját – videóval
Szerző: DTV | szerkesztoseg@dtv.hu Közzétéve: 2017.11.19. 16:20 | Frissítve: 2017.11.19. 16:22
Nyíradony-Tamásipuszta - Kacsamáj, borjú,algasaláta.Ez mind terítékre került a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség hagyományos éves mestervacsoráján a hétvégén. A hatfogásos menüsor mellett a szakma kimagasló alakjait is elismerték.
Magyar kacsamáj brióssal, paprikalekvárral és birsalmával. Ez volt a hatfogásos menü elsőként felszolgált étele a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség hagyományos éves mestervacsoráján A menüsort Volenter István séf állította össze, egy nemrégiben rendezett európai verseny ételei alapján. .
- A főételünk egy borjú lesz ,ugye a versenynek a témája is ez volt, egy kicsit újragondolt gulyás formájában ,viszont keleti fűszerezéssel; fekete körivel és egy ázsiai gombával készül ez a hús – magyarázta Volenter István.
A konyhában nagy volt a sürgés-forgás, ízvilágban igyekeztek az eredetit visszaadni a séfek, de az ételek megalkotásában változtatniuk kellett.
- A magyar gasztrokultúrát vonultatjuk fel úgy hogy a hagyományok megőrzése mellett a modern kor technológiáit alkalmazzák a kollégák – mondta el Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke.
A Borostyán Med Hotelben minden adott volt a jó hangulathoz. Finom ételek, jó borok és válogatott asztaltársaság. Ezen az estén profik főztek profiknak és ínyenceknek.
- Vannak szakember kollégák és vannak olyan vendégek, akik imádják a gasztronómiát és kulináris élvezeteket , lévén itt hatfogásos díszvacsora van. Ezekhez az ételekhez amelyek felsorakoznak ma este, kellően illő borok jelennek meg – hallhattuk Barabás Zoltánt, a szövetség alelnökét.
A különleges díszvacsora csaknem 240 vendégnek készült.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)