Egy tonna halat főztek meg Csegén
Szerző: Czellár Anikó | czellar.aniko@dtv.hu Közzétéve: 2011.07.02. 17:12 | Frissítve: 2011.07.02. 17:12
Tiszacsege - A rossz idő ellenére több ezren voltak a Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon. Egy tonna halból mintegy 3000 adag halászlé készült. A szervezők célja a csegei halászlé és a város népszerűsítése.
Hajnali 4 órakor tették fel a halászlevet az üstökben szombaton, többek között pontyból, keszegből, kárászból és harcsából készül a tiszacsegei halászlé alapja. A halat aztán átpasszírozzák, majd a vendég dönti el, hogy milyen halat kér az alapléhez. A tiszacsegei halászlé titkáról mást nem is nagyon árulnak el a szakácsok.
- A tiszacsegei halászlé titka a tiszai hal és a jó szakács. Ezen kívül mást nem tudok róla elmondani - hallhattuk Szalai Jánost, a csárda ügyvezetőjét.
A halászlé fesztiválon egy tonna halból készítették a 3000 adag halászlevet. Mint mindig, most is nagyon népszerű volt a korhely halászlé.
- Citromos, mustáros, babérlevelet is érzek benne. Nagyon finom, különleges íze van, meg többféle halból van – mondta Molnár Miklósné.
- Ez nagyon finom. Én mindig halászlevet eszem általában a vendéglőkben. Rendkívül finom, a korhely meg különösen – lelkendezett Molnár László.
A fesztiválra folyamatosan érkeztek az emberek, az eső ellenére több ezren voltak.
- Eddig még mindig jól sikerült, így aztán az eső sem tántorított el bennünket, hogy itt legyünk. Családi összejövetel is, hazajönnek a gyerekek is nagyszülőkhöz, szülőkhöz, és együtt jól érezzük magunkat – mondta el Pap János.
A szervezők célja a csegei halászlé népszerűsítése, ezzel is szeretnének turistákat csábítani a Tisza-parti városba.
- Szeretnénk a csegei halászlét népszerűsíteni. Nem egy főzőversenyről van szó, pontosan azt szeretnénk, hogy akik nem voltak még itt, jöjjenek ide, kóstolják meg a halászlevünket – magyarázta Nagy Sándor főszervező.
A 4. Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon a kézművesek is bemutatkoztak, ők kirakodóvásáron kínálták termékeiket.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)