Sajt gyroshús helyett: nagy sikert aratott a hajdú-bihari termék Dubajban
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2017.03.07. 08:11 | Frissítve: 2017.03.07. 08:12
Dubaj – A Gulfood kiállításon a szakértők és a látogatók is imádták az innovatív Hajdú gyros sajtot, ami nem olvad el a grillrácson sem.
Nagy sikert ért el egy magyar cég Dubajban a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari rendezvényén, a Gulfood kiállításon a Kőröstej csoport standjánál. Február 26. és március 2. között több ezren láthatták a világújdonságnak számító Hajdú gyros sajtot, amit a gyroshoz hasonlóan nyárson sütnek, hét kilogrammos tömbökben – írta meg a pestisracok.hu.
Hazánkat önálló standdal egyedüliként a Kőröstej csoport képviselte Dubajban a Gulfood Show-n, amely a világ vezető, évenként megrendezett gasztronómiai szakkiállítása, 120 ország résztvevőivel. A Kőröstej, amely Magyarország legnagyobb sajtgyártója és egyik legjelentősebb élelmiszer-exportőre, világújdonságot mutatott be a dubaji World Trade Centerben február 26. és március 2. között.
Mint azt a cikkben részletezik, az új Hajdú gyros sajtnak - melyet a hajdúböszörményi üzemben állítanak elő - az a különlegessége, hogy hasonló termékkel még egyetlen sajtgyártó sem rukkolt elő korábban. Az újító szellemben készült termék ugyanis a gyroshúst hivatott helyettesíteni, a grillen pedig pont úgy viselkedik, mint a húsok.
A cikkben kitértek arra, hogy a kiállításon a Távol-Kelettől Afrikáig, Amerikától az arab országokig hatalmas érdeklődés mutatkozott a Hajdú sajtok iránt. Sokan felfigyeltek az ugyancsak prémium minőséget képviselő, újdonságnak számító Hajdú üveges krémsajtokra is.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)