Komoly tervei vannak az év debreceni gazdasági szereplőjének – videóval
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2020.01.21. 08:20 | Frissítve: 2020.01.21. 09:15
Debrecen – Papp István kiemelte: a díj nemcsak az ő tevékenységének, hanem az egész kollektívának szól. Célja, hogy a debreceni páros kolbász hungarikummá váljon.
Papp Istvánt, a Hajdúhús 2000 Kft. alapító tulajdonosát választották az év gazdasági szereplőjének a Dehir.hu olvasói. A cég évtizedekkel ezelőtt nemcsak megmentette a debreceni húsipart, de egyre jelentősebbé is teszi. Idén újabb óriási fejlesztéssel bővítik a telephelyet. A szakember társadalmi felelősségvállalása is jelentős: szakmunkások oktatásában és a debreceni páros népszerűsítésében is részt vesz. Papp István a Debrecen Televízió Esti közelkép című műsorának vendégeként beszélt ezekről a témákról.
Folyik a munka a Hajdúhús 2000 Kft.-ben
„Nagyon megtisztelő volt számomra az is, hogy bekerültem a neves és kiemelt tevékenységet végző kollégák közé jelöltként.
Meglepett, hiszen ettől sokkal egyszerűbben élek, és szerényebbek a vállalati képességeink is” – mondta Papp István. Hozzátette: a szavazás beindulása után a kollégái, barátai és családtagjai egyaránt nagyon drukkoltak neki és folyamatosan figyelték a voksok állását. Olyanok is szorítottak neki, akikkel több évtizede, akár az iskolai évek óta nem találkozott. Kiemelte: a díj nemcsak az ő tevékenységének, hanem az egész kollektívának szól.
„Mi voltunk a kistestvér a nagy Debreceni Húsipari Kft. mellett, jó volt a kapcsolatunk, kölcsönösen segítettük egymást. Kicsit megijedtünk, mikor a szlovák tulajdonos hirtelen bezárta: mi várhat ránk, ha ez a nagy üzem bezár, tettük fel a kérdést. De észrevettük, hogy űr keletkezett, így ha jól használjuk ki a lehetőségeket, betölthetjük” – emelte ki a szakember.
Ekkor kezdték nagyobb intenzitással kidolgozni a cég stratégiáját, komoly piacok után néztek, majd jöttek a multiktól a nagy mennyiségű megrendelések is.
A cég pedig kinőtte magát, a napi 700-800 darabos vágásokkal évről évre ismétlődő árbevételeik vannak, így fontos lépések megtételére szánták el magukat. Így jött az ötlet, hogy újból bővítsenek, s nagy feladat elé állítsák a vállalatot.
„Több probléma is jelentkezett a Debreceni Húsipari Kft. bezárása után: nem volt a városban húskészítménygyártó üzemünk, de éreztük, hogy ebbe az irányba is lépnünk kell” – emlékezett vissza Papp István. Három-négy éve kezdték építeni a húskészítő üzemet, ami 1200 négyzetméteres lett – azóta már jócskán kinőtték –, itt készül a debreceni páros kolbász, amit igyekeztek minél inkább debrecenivé tenni.
A cégnek nagyon sok exportengedélye van, kiállításokra járnak Tokióba, Szöulba is, viszont az afrikai sertéspestis korábbi elterjedése nagyban visszavetette az exportálási tevékenységet.
A cég a tanulóképzésbe is bekapcsolódott, tanműhelyet nyitottak, majd debreceni és hajdúböszörményi oktatási intézménnyel is felvették a kapcsolatot: hat-hét évvel ezelőtt a két iskolából 150 tanuló érkezett hozzájuk gyakorlatra, mára viszont ez a szám megcsappant. Papp István reményét fejezte ki, hogy az életbe lépő reformoknak köszönhetően még több diák választja a hentes szakmát.
A Hajdúhús 2000 Kft. a Debreceni Értéktárral is kapcsolatba lépett, hogy felvegyék a listájukra a páros kolbászt és a cég más termékeit, ma már a hungarikum címért küzdenek.
A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)