Chips vagy püré: új jelek mondják meg, mire jó a krumpli
Szerző: MTI | info@dehir.hu Közzétéve: 2016.09.08. 11:19 | Frissítve: 2016.09.08. 11:21
Budapest - Újfajta (A,B,C) jelölések informálják a vásárlókat arról, hogy az általuk megvásárolni kívánt burgonya mire alkalmas.
Az új jelölésekről, azaz arról, hogy a burgonya elsősorban sütésre, főzésre vagy tészta készítésre alkalmas, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növény,- talaj,- és erdővédelmi elnökhelyettese beszélt az M1 aktuális csatornán.
Jordán László a szeptember 1-je óta alkalmazott jelölésekről elmondta: az A típusú burgonya főzés közben nem esik szét, a B típushoz az átmenetet képező, sütésre alkalmas fajták tartoznak, a C jelölésű pedig elsősorban pürének, vagy tészták és chipsek készítéséhez ajánlott, mert főzés közben szétesik.
Hozzátette: a boltokban és a piacokon árult csomagolt burgonya csomagolásán, az ömlesztve elhelyezett áru mellett pedig jól látható helyen kell feltüntetni az adott termék jelölését, elsődleges felhasználási területét.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)