Kóstolni is lehet a friss halakat a Hortobágyi Halgazdaság új mintaboltjában
Szerző: Fizetett hirdetés | info@dehir.hu Közzétéve: 2019.04.04. 11:59 | Frissítve: 2019.04.05. 10:50
A minőség garantált, hiszen minden nap friss hal érkezik a mintaboltba, melynek népszerűségét tovább növeli, hogy finom készételekkel is várják a vásárlókat. (x)
Egyre népszerűbb a Hortobágyi Halgazdaság legújabb mintaboltja a Tesco Kishegyesi úti áruházában, ahova folyamatosan érkeznek a vásárlók, hiszen egyre többen fedezik fel a különleges szolgáltatásokat is.
A tavaly megnyílt boltban nem csak szeletelt, konyhakész halakat árulnak, hanem helyben fogyasztható és elvihető sült pisztrángot, filéből készült, 99 százalékban szálkamentes pontychipset, hekket és haltepertőt is kóstolhatnak a vásárlók, megfizethető áron.
A mintaboltban a halgazdaság saját halait vehetik meg a látogatók, akik bőséges kínálatból választhatnak: vásárolhatnak pontyot, busát, amúrt, süllőt és még bioszürkeharcsát is. Ezek mellett a halgazdaság vásárolt halakkal, lazaccal, pisztránggal, afrikai harcsával is kiegészíti a kínálatot.
A tapasztalatok szerint a konyhakész halak és a helyben sütött ételek egyaránt kedveltek, utóbbi mellett szól az az érv is, hogy nem kell otthon bajlódni az elkészítésükkel.
Simon Károly, a Hortobágyi Halgazdaság vezérigazgatója elmondta, a boltba érkező minden hal friss, és garantáltan kiemelkedő minőségű. Hozzátette, minden nap érkezik a boltba a friss hal, hiszen mindössze 20 kilométerre van Debrecentől a halgazdaság saját feldolgozója.
A tapasztalatok szerint a legnépszerűbb fajta a ponty, de a vásárlók a busát is szeretik, ennek egészségügyi jelentősége is van, hiszen a benne található Omega-3 zsírsav miatt az orvosok előszeretettel ajánlják a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére.
A Hortobágyi Halgazdaság vezérigazgatója megjegyezte, van egy réteg, amelyik a drágább kategóriába tartozó ragadozó halakat, így például a harcsát keresi, emellett a külföldi diákok közül is sokan vásárolnak a mintaboltban, ők inkább a lazacfilét veszik. Szerinte a halfogyasztás egyre inkább beépül a mindennapokba.
- Az egészségtudatos táplálkozás és a gasztronómia fejlődésének köszönhetően egyre népszerűbbek a halételek, most már nem csak ünnepekkor, hanem a hétköznapokon is sokan vásárolnak halat. Az a tapasztalat, hogy a családi étkezések alkalmával is egyre többször kerülnek a tányérokra ezek az ételek. A legtöbben még mindig karácsonykor fogyasztanak halat, a kiemelt időszaknak is inkább az év vége számít, ekkor bonyolítjuk a forgalmunk kétharmadát. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a halfogyasztás fontosságára, országos kampánnyal népszerűsítjük a saját halainkat – mondta Simon Károly.
Hasonlóan nagy népszerűségnek örvend a csaknem tíz éve, a Malomparkban található kispiacon működő bolt is, ahol ugyancsak széles választékban hozzáférhetőek a legjobb minőségű halak. Az árak a tavalyi évhez képest nem változtak egyik boltban sem, mindkettő - vasárnap kivételével - a hét minden napján várja a vásárlókat.
A hortobágyi az ország legnagyobb halgazdasága, mely teljes egészében állami tulajdonban van, és ebben az évben 103 éves. A cégnek 124 alkalmazottja van, ezzel a Hortobágy egyik legnagyobb foglalkoztatójának számít. Évente 1500 tonna halat adnak el, a mennyiség egyik felét élő halként, másik felét pedig a halgazdaság saját feldolgozóján keresztül értékesítik. Az eladott halak nyolcvan százaléka ponty, a többi amúr, busa és ragadozóhalak. A Hortobágyi Halgazdaság legnagyobb partnerei a hazai áruházláncok, a termékek 85 százalékát a hazai piacon adják el, a többit pedig exportálják Lengyelországba és Romániába.