Főzzön az Ajándékozóval! - Kacsamell rizottóval, vargányamártással
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2012.12.05. 18:02 | Frissítve: 2012.12.07. 12:20
Debrecen - A Leroy Café séfje ezúttal kacsamellet készített parajos rizottóval, vargányamártással és parmezánchips-szel. Íme a recept.
Szerdán folytatódott a Debrecen Televízió adventi műsora, az Ajándékozó. A korábbi évekből már jól ismert magazint karácsonyig hetente háromszor; hétfőn, szerdán és pénteken késő délután láthatják majd a nézők. Az Ajándékozó minden adásában Halász Imrétől, a Leroy Café séfjétől tanulhatják meg egy új étel elkészítését a nézők, a Dehir.hu-n pedig elérhetik majd a receptet. A Leroy Café séfje most kacsamellet készített parajos rizottóval, vargányamártással és parmezánchips-szel.
Kacsamell parajos rizottóval, vargányamártással és parmezánchips-szel
1 db kacsamell
só
bors
fokhagyma
étolaj
rozmaring
kakukkfű
A vargányamártáshoz:
5-6 dkg vargányagomba
1 fej vöröshagyma
étolaj
friss kakukkfű
1 dl fehérbor
2 dl barnamártás
A rizottóhoz:
3-4 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
8 dkg rizottórizs
2 dl alaplé
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
2 dkg parmezán
zúzott fokhagyma olajban
5 dkg parajlevél
A chipshez:
2 dkg parmezán
Előzetesen: A megtisztított kacsamellet olajban, fűszer nélkül bepácoljuk. A vargányagombát apróra vágva egy órára hideg vízben beáztatjuk. Barnamártást készítünk: csontokat, zöldségeket és fűszernövényekkel lepirítjuk és 6-8 órán át kell főzni. Ennek a lepárolt leve a barnamártás.
Recept: Kicsi olajat melegítünk a serpenyőben, majd beletesszük a kacsamellet bőrével lefelé fordítva. A húst sózzuk és borsozzuk, friss rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük, majd hagyjuk sülni. Ha megpirult a bőrös oldala, megfordítjuk. A felső oldalát zúzott fokhagymával megkenjük.
A spenótos rizottóhoz olvasztott vajat teszünk egy közepes nagyságú edénybe, adunk hozzá apró kockára vágott vöröshagymát, amit üvegesre pirítunk. Beletesszük a rizottórizsünket, de nem pirítjuk csak átmelegítjük. Ha a kacsamell kész, 20 fokos sütőbe rakjuk 10 percre.
A rizst felengedjük kétszeres mennyiségű alaplével, majd kevés fehérborral, parmezánnal készre pároljuk. A rizottót ezúttal spenóttal készítjük. Olívaolajat teszünk egy másik edénybe. A spenótleveleket átvágjuk, hogy ne legyen szálas. Az olajba zúzott fokhagymát teszünk, majd bele a paraj, pici sóval. Pár perc alatt készre pároljuk. Ha kész, pici alaplevet öntünk rá, beletesszük a rizst és az egészet tejszínnel, parmezánnal és fehérborral összesütjük.
A gombamártáshoz közepes serpenyőbe olajat melegítünk, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk. Hozzátesszük az apróra vágott vargányát, sózzuk, borsozzuk. Teszünk még hozzá kakukkfüvet, és fehérbort. Barnamártással készre pároljuk, a végén még egy pici fehérbort tehetünk hozzá.
Közben elkészült a kacsamell, kivesszük a sütőből. A reszelt parmezánt kis kerek tányérban egy percre mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd rövid ideig hagyjuk kihűlni. A chips ezzel kész is.
Tálalásnál a rizst kis tálkába tehetjük. A nagy tányérra ráöntjük a gombamártást, és ráhelyezzük a feldarabolt kacsamellet. A parmezánchipset beleállítjuk a rizottónkba.
Jó étvágyat kívánunk!
Dehir - Így készül a Kacsamell rizottóval, vargányamártással
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)