Segal Viktor volt a Debrecen környéki piknik vendége
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2019.09.09. 16:55 | Frissítve: 2019.09.09. 17:06
Debrecen – Fontos, hogy minél több minőségi vidéki hely legyen, olyan, amire érdemes figyelni -nyilatkozta az ismert séf.
Különleges esemény helyszíne volt az elmúlt hétvégén a Debrecen közelében található Hanna Kincse. Horváth Hanna egy igazi, jó hangulatú pikniket szervezett ide, a város zajától távol, de azért mégis könnyen megközelíthető tanyára. Nem akármilyen vendéget hívott: az ételekről Segal Viktor, az ismert séf és gasztronómiai szakember gondoskodott.
- A tapasztalat azt mutatja, van igény Debrecenben és környékén az ilyen minőségi kulináris programokra – állapította meg Horváth Hanna, a tanya tulajdonosa. – Az embereket egyre inkább érdekli, mit is eszünk. Mi önellátók vagyunk, itt helyben, vegyszermentesen termeljük a zöldséget, az állatok is innen származnak, tehát pontosan tudjuk, mit kínálunk a vendégeinknek.
Arról, hogy milyenek vagyunk mi, debreceniek, ha az ételek és italok világáról van szó, Horváth Hanna úgy nyilatkozott, jó folyamatok indultak el, de van még hova fejlődni. Azon mindenesetre már rég túl vagyunk, hogyha egy jó ételről van szó, akkor a rántott hús ugorjon be...
Segal Viktor szívesen fogadta el a meghívást és kápráztatta el a vendégeket ételeivel. Mint mondta, megérdemelten került bele a Hanna Kincse a Sajtfogások című, Sándor Tamással közös kötetébe is.
- Fontos, hogy minél több minőségi vidéki hely legyen, akikre érdemes figyelni, fontos, hogy meg tudják magukat mutatni, ami egyébként nem annyira könnyű, bár vannak rá nagyon jó példák, több olyan étterem is az Őrségben, a Balaton környékén, vagy akár itt, a keleti országrészben, ahova Budapestről is elzarándokolnak az emberek.
Segal Viktor, aki maga is sokat járja az országot, megjegyezte, hogy a nagyvárosokban élők kezdenek elszakadni a természettől, és egyre kevesebbet tudnak a szezonalitásról.
- Itt viszont nagyon jó volt, hogy tudtam beszélgetni a vendégekkel, akik megtapasztalhatták ezen a pikniken, hányféleképpen is lehet megkóstolni például például a zöldségeket.
Mint mondta, kell némi nyitottság is természetesen minden kulináris alandhoz, hiszen manapság szinte újra fel kell fedeznünk a répát, a tököt, a padlizsánt.
- Sok olyan ember kellene szerte az országban, mint Hanna és az édesapja, Lajos, akik nagyon sok pénzt és energiát fektetnek abba, hogy minőségi ételek kerüljenek az asztalra. Szerencsére vannak biztató tendenciák – vidéken is egyre több a jó hely van, és itt nem a fine diningre gondolok, hanem akár csárdákra, bisztrókra, vagy akár hotelek, szállodák éttermeire is, ahol jókat lehet enni,s ahova érdemes visszatérni is.
HOZZÁSZÓLÁSOK (1)
Senor
Segal Istvánnal milyen rokonságban áll?