Tollas receptversenyt hirdet a Hortobágyi Nemzeti Park
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2017.09.14. 10:21 | Frissítve: 2017.09.14. 10:33
Debrecen - Indul a Darukonyha receptverseny: október 8-ig várják a szervezők a pályaműveket a skandináv és a francia konyha jellegzetességei alapján.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is meghirdette a Hortobágyi Nemzeti Park a Darukonyha receptversenyt”, mely a Darufesztivál gasztrokulturális esemény egyik programeleme. Az október 20. és 22. között látogatható „Darufesztivál” a természet őszi ünnepe a Hortobágyon. Felejthetetlen élményben lesz része minden természetbarátnak, aki ebben
az időszakban ellátogat a Hortobágyi Nemzeti Parkba és megfigyeli
a több ezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmát, a daruhúzást.
E nagyszabású rendezvényhez szorosan kötődik a Darukonyha receptverseny elnevezésű gasztronómiai program, mely egy kis nemzetközi kitekintést is ad a rendezvénynek. A darvak országokat, kontinenseket kötnek össze vonulásuk által. A recepteket annak a nemzetnek a gasztronómiai stílusában kell megálmodniuk a pályázóknak, melyek a darvak vonulási útvonalába esnek.
Az idén október 8-ig várják a szervezők a pályaműveket a skandináv és a francia konyha jellegzetességei alapján, előétel, főétel és desszert kategóriában.
A receptverseny legfontosabb előírása, hogy a receptben legalább két alapanyagot fel kell használni, melyek a darvak étrendjében is szerepelnek. Ezek a kukorica, napraforgó, árpa, zab, búza, borsó, földimogyoró, olívabogyó, bab, burgonya, (apró)hal, rizs, köles, valamint a hajdina.
A recepteket egy négytagú zsűri értékeli, melynek elnöke Boros László Venesz-díjas mesterszakács, további tagjai Jakupcsek Gabriella újságíró, műsorvezető, dr. Kovács Zita, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, valamint Drabik László, a Garda Étterem tulajdonosa, séfje.
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos Facebook-oldalán is szavazást indítanak a szervezők, melyek alapján közönségdíjakat osztanak ki.
A látványos főzőshow-val egybekötött eredményhirdetés október 21-én délután 13 órától lesz megtartva Hortobágyon, melynek sztárvendége Jakupcsek Gabriella lesz. A nyertes receptekből kisebb szakácskönyveket készítenek, melyeket a Hortobágyi Nemzeti Park ajándékboltjaban értékesítenek majd, valamint a három győztes receptet a Hortobágyi Csárda felveszi kínálatába a Darufesztivál ideje alatt.
A nevezéssel kapcsolatos bővebb információk itt olvashatók.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)