Szívesen kóstolna kovászos házi kenyeret?
Szerző: Fizetett hirdetés | info@dehir.hu Közzétéve: 2019.12.19. 13:40 | Frissítve: 2019.12.20. 10:13
Debrecen - Kocsis Csaba pék a francia parasztkenyér elkészítését mutatta be a Prakikták című műsorban. (x)
A hagyományos, kovásszal készült kenyerek sütésének csínját-bínját ismerhetjük meg a Debrecen Televízió Praktikák című műsorának legújabb adásából. Kocsis Csaba pék az egyik kedvencét, a francia parasztkenyeret készítette el H. Varga Eszter műsorvezetővel.
A pék elmondta: napjainkban gasztroforradalmat élünk, ezért a sütés, főzés, a konyhában sürgés-forgás előtérbe került, viszont a bolti, előrecsomagolt kenyereket is sokan vásárolják – a maga minden hátulütőjével együtt.
A műsorból olyan érdekességeket is megtudhatunk, mint hogy a pékek anyakovásszal dolgoznak, amit minden nap frissítenek, és abból csípnek le annyit, amennyi a termeléshez szükséges. Emellett arra is rámutatt Kocsis Csaba, hogy a kovászba nem kell élesztő, csak víz és liszt.
A kenyereket a debreceni Panero pékségben kósolhatják meg. További részletekért és tippekért tekintse meg a Praktikák legújabb epizódját.