Kevesebbet vesznek, de ragaszkodnak a minőséghez szilveszterkor is a debreceniek – videóval
Szerző: Pálffy Andrea | palffy.andrea@mcdb.hu Közzétéve: 2022.12.29. 13:00 | Frissítve: 2022.12.29. 13:20
Debrecen - Szilveszter előtt a virsliből és a sertéshúsból fogy a legtöbb. A tapasztalatok szerint, ahogyan a karácsonyi, úgy a szilveszteri menüért is többet kell fizetni.
Megállás nélkül töltik és formázzák a virslit a Hajdúhús 2000 Kft. debreceni üzemében: szilveszter előtt több tonnát készítenek ebből az áruból. A termelés folyamatos, hiszen sokan az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást.
Az üzem boltjában mindenki a szilveszteri menühöz vásárolt. Van, akinek meglepetés lesz, mi kerül az asztalra.
- Feleségem tudja, én nem tudom. Kiadta a parancsot, hogy szalámit, virslit és két kiló sertéscombot vegyek – mondta Kozma István.
A hagyományok szerint szilveszterkor és újév napján nem szabad baromfit enni, mert elkaparja a szerencsét, ezért vásárol most mindenki sertéshúst.
Ezekben a napokban a virsli mellett népszerű a bőrös malac és a kocsonyának való is. Ahogy azonban a karácsonyi, úgy a szilveszteri menüért is többet kell fizetni.
- Érezhető, hogy drágább lett az élet mindenhol, a sertéshúsok tekintetében is. Az előállítási költség is magasabb volt, innentől kezdve ez is drágább. Az azért érezhető, hogy nem olyan mennyiséget vásárolnak a vevők – mutatott rá Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. cégvezetője.
Az áremelkedés ellenére sokan ragaszkodnak a minőséghez, így ebben az üzletben több fogy a drágább, juhbeles virsliből, mint a műbélbe töltöttből.