Óriáskígyó és tűzhal – helyi vadállatok az étlapon
Szerző: MTI | info@dehir.hu Közzétéve: 2012.06.25. 09:52 | Frissítve: 2012.06.25. 09:52
Miami – Óriáskígyót, tűzhalat és vaddisznót szolgáltak fel a hét végén Miamiban, ahol a helyi szakácsok összemérték tudásukat abban, miként lehet felhasználni a helyi vadállatokat, mint ételspecialitásokat.
A vetélkedést a Fertile Earth elnevezésű alapítvány szervezte azzal a céllal, hogy megismertesse, milyen hatással vannak ezek az állatok Dél-Florida ökológiájára, s persze azért, hogy megszerettesse ízüket az emberekkel.
Todd Erickson szakács a Miami Herald napilapnak elmondta, ő maga párolt pitont készít. Ez a versengés megmutatja, miként lehet ezeket az állatokat használható élelmiszerforrásként alkalmazni – tette hozzá.
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)