Egy napig minden a halról szólt Debrecenben
Szerző: Érsek Kitti | ersek.kitti@dtv.hu Közzétéve: 2011.12.18. 15:21 | Frissítve: 2011.12.19. 11:37
Debrecen - Halászléből fogyott a legtöbb a főtéren, de népszerű volt a sült pisztráng és a harcsapaprikás is. Hatodik alkalommal rendezték meg a Halvasárnapot.
Sokan a főtéren ebédeltek vasárnap. A rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy csak harcsából egy mázsát, pisztrángból és filézett pontyból 300-300 darabot, a halászléhez pedig ezer pontypatkót rendeltek a szakácsok. Összesen kétezer adag étel fogyott el. Úgy tűnik, egyre többen felismerik, milyen egészséges a halhús.
- Voltak szívproblémáim, és műtöttek is. Mi inkább átálltunk a halra, minthogy sertést fogyasszunk – hallhattuk Barcsa Istvánt.
- Szeretjük a halat, s többször eszünk évente. Az évi négykilós fogyasztási átlagot mi bőven túlteljesítjük – mondja Nagy Irén.
Sokan vitték az élő halat és a feldolgozott, friss halat is. A gyerekeket a hatalmas élő harcsa és a pontyok nyűgözték le, melyekből hétfőn a hajléktalanoknak főznek karácsonyi ebédet. A szervezők szerint halászlét főzni időigényes munka.
- Ha jó halászlét akarnak elkészíteni, arra időt kell szánni. A háziasszonyok el vannak foglalva, örülnek, ha egy kicsit tudnak a hétvégén pihenni. Ez egy jó alkalom erre, hiszen mi itt elkészítjük helyettük – mondta Barabás Zoltán szervező.
A kulináris élvezetek mellé kulturális program is társult. A színpadon egész délután egymást váltották a város betlehemesei és művészeti csoportjai.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)