Feljövőben az alföldi régió borai
Szerző: MR1-Kossuth Rádió | info@dehir.hu Közzétéve: 2011.07.01. 11:36 | Frissítve: 2011.10.20. 12:08
Egyre többen veszik észre az alföldi borok frissességét, zamatosságát, az alföldi rozék szépségét – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.
Feljövőben a régió, és nagy hibát követ el az, aki nem vesz erről tudomást, hiszen a most kitűnő ár-érték arányú borok hamarosan följebb kapaszkodnak a polcokon. Csütörtökön indult az Agrármarketing Centrum nagyszabású kampánya, amely az Alföld borait hivatott népszerűsíteni.
Magyarországon is a nagy borvidékek a népszerűek, de Horkay András borszakértő és Sümegi Zsombor bajai borász a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában elmondta, hogy az újra nyitott embereknek ajánlani lehet az alföldi régiót. Az Alföldön még megtalálni az igazi régi magyar borfajtákat, és esély van ezek népszerűsítésére, mert a világban ismét divat lett az egyéniség, az egyedi borok keresése. Ennek köszönheti piaci erősödését például a kadarka, az olaszrizling vagy a furmint.
Reneszánsza van a kadarkának is, és az alföldi borok pontosan olyanok, ami miatt a kadarka híres lett: könnyedek, pezsgők, gyümölcsösek; az alföldi bor a legjobb választás a hétköznapi ebéd mellé.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)